OPĆI UVJETI KORIŠTENJA

 

Prodavatelj je Babysleepigloo ( u daljnjem tekstu BSI), Remetinečki gaj 2G, 10020 Zagreb, a kupac je osoba koja naručuje proizvode ponuđene na stranici te izvršava plaćanje internet bankarstvom (e-bankingom), općom uplatnicom (virmanom), pouzećem (plaćanje prilikom preuzimanja) ili osobno u showroomu naručivanjem bilo kojeg artikla sa web shopa www.babysleepigloo.hr.  Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.

Smatra se da ste upoznati i  suglasni s ovim općim uvjetima, u suprotnom Babyslepigloo se oslobađa svake odgovornosti.

Jezik

Jezik komunikacije na babysleepigloo.hr je hrvatski književni jezik te engleski jezik.

Zemlje u koje vršimo dostavu

BSI svoje proizvode prodaje na području republike Hrvatske, kao i izvan republike Hrvatske ali isključivo u sljedećim zemljama: Austrija, Belgija, Češka, Danska, Estonia, Francuska, Španjolska, Mađarska, Nizozemska, Irska, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Švedska, Italija, Velika Britanija.

Narudžba putem web trgovine:

Kupac naručuje proizvod ili proizvode na način da popuni narudžbu u za to predviđenim obrascima – označavanjem određenog proizvoda, te spremanjem istog u košaricu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere način plaćanja, potvrdi ga, te pošalje narudžbu.
Time završava proces narudžbe nakon čega će prodavatelj, ovisno o odabiru plaćanja, nakon potvrde o uplati, provesti narudžbu, te poslati paket na dostavu.
Cijene proizvoda uključuju PDV te su izražene u hrvatskoj nacionalnoj valuti – hrvatska kuna (kn).
Troškovi dostave nisu uračunati u cijenu proizvoda, osim ako narudžba prelazi 500,00 kn kada trošak dostave snosi prodavatelj.

Plaćanje

Naručeni proizvodi se mogu platiti internet bankarstvom (e-banking), općom uplatnicom (virmanom), prilikom preuzimanja robe dostavnoj službi koja je robu dostavila kupcu pouzećem.

Plaćanje općom uplatnicom/virmanom/internet bankarstvom

Ako izaberete ovaj načina plaćanja, na svoju e-mail adresu dobit ćete predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti iznos narudžbe.

Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internetskoga bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune – u banci, pošti, Fini ili sl.

Rok plaćanja je 3 dana. Nakon toga naručena roba nije više rezervirana za Vas.
Kada uplata bude evidentirana na našem računu, Vaši proizvodi bit će poslani.

Uplate se vrše na žiro račun

Plaćanje pouzećem – plaćanje dostavljaču prilikom preuzimanja

Plaćanje pouzećem omogućuje Vam da iznos narudžbe podmirite gotovinom prilikom  dostave na navedenu adresu. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču.

Isporuka

Dostavu na području Hrvatske i ostatka EU obavlja naš partner GLS General Logistics Systems Croatia d.d.
Proizvodi se pakiraju na način da prilikom transporta postoji minimalna mogućnost oštećenja. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču. Prodavatelj se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati tijekom dostave.

Rok isporuke

Izrada/šivanje i priprema narudžbe za slanje traje okvirno 2-7 radnih dana (u radne dane ne spadaju vikendi, blagdani i državni praznici).
Unutar Hrvatske dostava paketa na vrata, 2-5 radnih dana nakon slanja.
Dostava se vrši u sve države članice EU.
Rok isporuke za ostale članice EU je do 20-ak radnih dana (no može biti produljen u posebnim slučajevima, o čemu će kupac biti pravovremeno obaviješten).
Rok isporuke u sve ostale zemlje, kao i konačni trošak poštarine, potrebno je utvrditi u suradnji sa kupcem – individualno za svaku takvu narudžbu.
Za dostave koje ne zadovoljavaju uvjet besplatne dostave naplaćujemo 4,65€ (35,04kn) (za RH), a za EU po cjeniku kurirske službe za pojedinu zemlju.
Obavezan Vaš broj telefona da Vas dostavna služba može kontaktirati.

O roku dostave bit ćete obaviješteni mailom prilikom obrade narudžbe.
U slučaju nepredviđene situacije, rok dostave može se produljiti, o čemu će kupac biti pravovremeno obaviješten (mailom ili telefonski).

Trošak dostave

Trošak dostave za Hrvatsku je 4,65€ (35,04kn). Kupci iz Hrvatske podmiruju trošak dostave za sve narudžbe u vrijednosti manjoj od 66,36€ (499,99kn).
Svi inozemni kupci moraju podmiriti cijeli trošak dostave za sve narudžbe.
Konačni trošak poštarine za narudžbe iz svih ostalih zemalja (izvan EU) potrebno je utvrditi u suradnji sa kupcem – individualno za svaku takvu narudžbu.

VAŽNO!
Kod preuzimanja robe od dostavljača prvo pregledajte da li je ambalaža oštećena, te ukoliko je oštećena, ne preuzimajte pošiljku, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje i zatražite da proizvod vrati nama. Također provjerite sadržaj paketa, da li ste dobili sve što ste naručili te da li ima oštećenja, i ukoliko uočite bilo kakav problem, obavijestite dostavljača i odbijte preuzimanje pošiljke. Ukoliko preuzmete pošiljku smatrat će se da je ugovor ispunjen.

Reklamacije i povrat kupljenih artikala

Prodavatelj se obavezuje isporučiti proizvod koji je ispravan te odgovara opisu proizvoda koji se nalaze na web stranicama brenda BSI Slika koja ilustrira proizvod na internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda (nijanse boje, postavke monitora…)

Prema Zakonu o zaštiti potrošača u slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan isporučenom robom, istu može, ne navodeći razlog, zamijeniti ili vratiti (o svom trošku) u zamjenu za novac unutar 14 dana od primitka robe, isključivo u svojoj originalnoj i neoštećenoj ambalaži. Takvu robu potrebno je poslati na adresu Remetinečki gaj 2G, 10020 Zagreb, sa naznakom – Povrat robe, i napisanim razlogom povrata (Ne odgovaramo za krivo naručenu robu).

Uz robu koja udovoljava povratu, obavezno mora biti priložena kopija računa, te pisana obavijest o raskidu ugovora sa brojem računa na koji da izvršimo povrat sredstava. U suprotnom povrat nećemo biti u mogućnosti obraditi.

Pravo na zamjenu robe ili povrat robe u zamjenu za novac o našem trošku možete koristiti u sljedećim slučajevima:

  • isporuka robe koja nije naručena,
  • isporuka robe koja ne odgovara opisu proizvoda na web stranici internet trgovine BSI
  • isporuka robe koja ima vidljive greške ili oštećenja.

U gore navedenim slučajevima u izjavi o jednostranom raskidu ugovora uz naziv proizvoda trebate navesti i opravdan razlog za povrat ili zamjenu, a izjavi priložiti dokaz.

U svim drugim slučajevima izravne troškove povrata robe snosite sami.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Podnošenje prigovora

Prigovore i žalbe u pismenom obliku možete poslati na info@babysleepigloo.hr odgovor ćete zaprimiti najkasnije u roku 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.
Kupac ima pravo na raskid ugovora prema Zakonu o zaštiti potrošača. Pravo se ostvaruje u roku i na način predviđen zakonom.

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09.01.2016 godine, u pogon je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS). Elektronska poveznica (link) na Platformu za ORS –  https://webgate.ec.europa.eu/odr/ 

U slučaju neriješenih prigovora potrošači  mogu rješavati potrošački spor putem tijela za ARPS sukladno Zakonu o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova (NN 121/16) .  Trgovac BSI  d.o.o. će u slučaju podnošenja prijedloga za mirenje sudjelovati u postupku pred ARPS tijelom: Centar za mirenje pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Radnička cesta 52/I, 1000 Zagreb, Hrvatska,  ili na http://www.hup.hr/

Politika privatnosti

Zaštita i korištenje osobnih podataka

BSI se obvezuje da će štititi privatnost svih svojih kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podatka, Zakonom o elektroničkoj trgovini i drugim zakonima Republike Hrvatske.
BSI  će prikupljati, obrađivati i čuvati osobne i identifikacijske podatke o svojim kupcima.
BSI  će čuvati ove podatke u tajnosti te će ih upotrebljavati samo za vlastite potrebe, kao i za zakonski dopuštene potrebe.

Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obavještavamo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora načina upotrebe njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s popisa koji se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici BSI odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Web stranica www.babysleepigloo.hr , sadrži određene poveznice na druge web stranice koje nisu u vezi sa BSI. BSI ne preuzima nikakvu odgovornost za zaštitu osobnih i drugih podataka na tim web stranicama, te potičemo korisnike da pročitaju izjave o privatnosti svake web stranice koja prikuplja i koristi njihove osobne podatke.

Opći uvjeti i Politika privatnosti

GoogleAnalytics

Mrežna stranica koristi GoogleAnalytics, mrežnu uslugu za analizu koju omogućuje Google, Inc. (“Google”). Google Analytics koristi “kolačiće”, tekstualne datoteke spremljene na Vaše računalo kako bi se mrežnoj stranici pomoglo u analizi načina na koji korisnici koriste stranicu.  Informacije koje kolačić generira o korištenju mrežne stranice (uključujući i anonimnu IP adresu) dostavljaju se Googleu koji ih pohranjuje na servere u Sjedinjenim Državama. Google će ove podatke koristiti u svrhu evaluacije korištenja mrežne stranice, izrade izvještaja o aktivnosti na mrežnoj stranici za operatere mrežne stranice i za pružanje drugih usluga vezanih za aktivnosti na mrežnoj stranici i korištenje interneta. Google također ove informacije može proslijediti trećim stranama kada se to zahtijeva po zakonu ili ako te treće strane informacije obrađuju u ime i za račun Googlea. Google neće povezati Vašu IP adresu s bilo kojim drugim podatkom s kojima Google raspolaže. Korištenje kolačića možete odbiti odabirom za to namijenjenih postavki na Vašem pregledniku, međutim, molimo Vas da primite na znanje da u tom slučaju možda nećete moći koristiti sve funkcije na ovoj stranici. Korištenjem ove mrežne stranice, pristajete da Google obradi podatke o Vama na gore navedeni način i u navedene svrhe.

Google možete spriječiti u detektiranju kolačića koji nastaje zbog i povezano s Vašim korištenjem ove mrežne stranice (uključujući i Vašu IP adresu) kao i obradu tih podataka skidanjem i instalacijom dodatka preglednika (plugin): http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Izjava o kolačićima (Cookie Policy)

Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice koju posjetite od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ukoliko Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.


Promjene uvjeta

BSI d.o.o. može u svako vrijeme, bez prethodne najave, ažurirati ili izmijeniti podatke pohranjene na svim svojim web stranicama. BSI zadržava pravo na izmjenu ovih Općih uvjeta.

Informacije o tvrtki:

BABY SLEEP IGLOO d.o.o. za proizvodnju

Remetinečki gaj 2G, 10020 Zagreb, Hrvatska

MB 05327202

OIB 68174003862

Tel:  +385 95 378 0288

Žiro račun: ERSTE &STEIERMÄRKISCHE BANK d.d., IBAN HR8224020061100996955

NAPOMENA!

Svi sadržaji objavljeni na www.babysleepigloo.hr vlasništvo su BSI  d.o.o., te njihova neovlaštena upotreba nije dopuštena.

Proizvodi označeni etiketom “ BSI ” dizajnirani su i napravljeni u suradnji sa  Mihaela Tokić, Remetinečki gaj 2G, 10020 Zagreb

Proizvod „Babysleepigloo „“ je zaštićen patentom ……………..pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, te je svako kopiranje strogo zabranjeno.